Stapelbedden Kinderbedden - Kinder Meubels 24
Een kind zijn of haar eerste eigen peuterbed

Tijdens de zwangerschap wordt alles klaar gemaakt door de ouders wat betreft hun nieuwe kindje. Van kleertjes tot speelgoed, van fopspeentjes tot aan luiers. Maar het allerbelangrijkste is toch wel de babykamer! Echter in veel gevallen is er gewoonweg geen plaats voor een babykamer, Wanneer de babytijd voorbij is, zal de noodzaak toch echt gaan groeien voor de meeste ouders om een aparte kamer in te richten voor hun kind met een eigen peuterbed.

Naarmate het kind ouder wordt en zijn of haar 2e levensjaar viert, wordt het toch echt tijd om een eerste eigen slaapkamer te hebben. Vanzelfsprekend is dit echter niet altijd zo het geval. Het kan voorkomen dat de grote broer of zus al een kamer bezet en zal de kamer gedeeld moeten gaan worden, Dan wordt het passen en meten!

Lees hier verder om alles te weten te komen over het inrichten van de kinderkamer en het eerste echte bed!

Welke punten zijn belangrijk voor het inrichten van een kinderkamer?
Wanneer ouders een aparte kinderkamer zullen inrichten zijn er een aantal punten waar men op dient te letten:

  1. Indeling – Zorg ervoor dat de indeling zo ruim mogelijk is. Dit is niet alleen belangrijk voor u zelf als ouders, maar ook voor het kind. Omdat de kinderkamer een ruimte is waar je kind veel tijd zal doorbrengen, en niet alleen om te slapen is het belangrijk om de kamer ruimtelijk te laten aanvoelen zodat ze zich niet “opgesloten” voelen en graag in hun eigen kamer zullen zijn.
  2. Praktisch- bij het inrichten is het belangrijk om het praktisch te houden zodat alles makkelijk schoongemaakt kan worden en dat alles geordend is. Ook zal het kind voldoende ruimte nodig hebben om te spelen en rond te struinen.
  3. Comfort – Een kinderbed dient niet alleen degelijk te zijn, maar een comfortabel matras is wellicht wel het belangrijkste voor een peuterbed. Om de gezondheid en ontwikkeling van uw kind te bevoordelen is een goed matras erg belangrijk, zo zal het de ruggengraat ondersteunen en de groei positief beïnvloeden. Met het motto ’slaap is alles’ is het noodzaak dat een kind lekker kan liggen, er wordt immers het grootste gedeelte van de dag in bed besteed!
  4. Uiterlijk – Kinderen die hun eerste kinderkamer krijgen, zijn vaak rond hun tweede levensjaar. Ieder kind zal zijn of haar favoriete bezigheden hebben, wat veel te maken heeft met de keuze van de inrichting van de kinderkamer. Hierbij is ook het uiterlijk van het bed belangrijk, Denk hierbij aan een racewagen-bed voor hem, of een prinsessen huisbedje voor haar.
  5. Toekomst – Het is ook van belang om niet alleen naar het `nu` te kijken maar ook naar de periode die komen gaat. Niemand wil elk jaar van kinderbed veranderen, inclusief het kind zelf! Gewenning is belangrijk zodat uw kind aan de nodige slaapuurtjes kan komen.

 

Wat is een peuterbed?
Een peuterbed is een variant bed specifiek voor peuters. De stap van de wieg (ledikant) naar een normaal bed is simpelweg nog te groot en hierdoor wordt er een tussenoplossing aangeboden. De bedjes zijn kleiner en lager bij de grond, ze hebben vaak een omvang van 150x70 cm en aan de zijkanten meestal een valhekje. De bedjes zijn zo laag ontworpen dat de peuters er zelf in- en uit kunnen stappen.

Een goede tip om te weten te komen wanneer nou juist het precieze moment is om de overstap naar een peuter/junior bed over te stappen ligt geheel aan de voortgang van het kind. Op het moment dat hij of zij zich opgesloten voelt in een ledikant, of onrustig gaat slapen en/of er op eigen houtje uit gaat klimmen? Dan zijn dit de perfecte signalen om de overstap te maken naar een peuter of ook wel junior bed genoemd.

Waarom een peuterbed en geen normaal éénpersoonsbed?
De stap naar een eenpersoonsbed vanaf een wiegje is enorm groot.  Zo wordt een éénpersoonsbed namelijk niet of nauwelijks ontworpen met een valhekje, en kan een kind zich ongemakkelijk gaan voelen omdat het voor een peuter een enorm groot bed zal zijn en zal dit nadelig werken op de nachtrust en gemoedsrust van uw kind. Vergeleken met een bed voor peuters (junioren bed) zijn er altijd voordelen te vinden.  Omdat de peuterbedden kleiner zijn dan een standaard eenpersoonsbed heb je meer ruimte over in de kamer voor andere meubelstukken of om te spelen.

Zijn er verschillende soorten bedden voor peuters?
In overvloed zelfs, voor zowel jongetjes als meisjes of geheel genderneutraal. Zo zijn Peuter bedjes in alle soorten en maten te vinden en is er vaak de mogelijkheid om de kleuren ook geheel zelf uit te kiezen zo hoeft u niet genoegen te nemen met een `standaard` wit kinderbed. Men houdt vaak van praktische mogelijkheden en een bed voor peuters zal ten zeerste hieraan moeten voldoen, ook al speelt comfort ook een grote rol.

Zoals aangegeven zijn ze in verschillende soorten beschikbaar, Mocht de kinderkamer gedeeld moeten worden hebben wij hier ook een oplossing voor. Een Stapelbed voor als de kinderkamer gedeeld moet worden is de beste optie, zo kan het oudere kind bovenop slapen en het jongste kind veilig onderop slapen. Zo zal de ruimte in de kamer beter benut worden en zal er ook meer ruimte overblijven om te kunnen spelen.

Lage Peuterbedden (juniorbedden)
Dit zijn de peuterbedden die het dichtst in de buurt komen qua uiterlijk bij een gewoon bed, enkel dus een kleine variant (150x70) die lager bij de grond is. Omdat ze voor kleinere kinderen ontworpen zijn kunnen ze zo zelf gemakkelijk en veilig in en uit stappen. Ze hebben nagenoeg altijd een valhekje en zijn ook met optie tot een extra opberglade te bestellen, wat normaliter onder het bed weggestopt zit. Uiterst belangrijk als u enkel een kleine slaapkamer voor de peuter ter beschikking heeft. Enkel en alleen maar voordelen voor een peuter!

Slapen in een eigen peuterbed
Omdat de kinderbedden voor kleinere kinderen zo ontworpen zijn, en de kleinere maat veilig is en goed aanvoelt voor uw kind. Zo zal de gewenning om alleen te slapen in een nieuw bed sneller gaan. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw kind er in de nacht zal uitvallen omdat er natuurlijk voor de veiligheid van uw kind rekening gehouden is bij het ontwerpen en bij de productie van het bed en er een uitval bescherming aanwezig zal zijn.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Sklep internetowy Shoper.pl